dijous, 26 d’abril del 2012

Nosaltres i la diversitat

En el taller d'avui sobre interculturalitat hem fet activitats sobre com nosaltres com a dones vivim i ens relacionem en un entorn amb diversitat cultural.

La primera activitat que hem fet s'anomena "Qui pot viure aquí?" i hem imaginat que som un grup de dones que ocupem un poble abandonat on hi ha 12 cases i molta gent amb perfils professionals, edats i cultures molt diferents volen venir a viure amb nosaltres i n'hem hagut de fer una selecció pensant quins criteris i per què preferíem que vingués a viure amb nosaltres determinades persones enlloc de les altres. Hem hagut de discutir-ho entre totes i reflexionar-hi. Finalment hem considerat que mentre no poguéssim construir més cases (al poble hi teniem un arquitecte i una manobre) les persones que ho volguessin podrien compartir casa amb d'altres. També hem hagut de discutir i reflexionar sobre qüestions com qui té dret a vot, a treballar, i com repartiríem les terres.

Finalment, la segona activitat s'anomena "La meva vida a Solkane" i en aquest cas érem nosaltres qui representava que marxava a un altre país, a Solkane, on la cultura i les tradicions eren molt diferents a les nostres i això ens ha servit per reflexionar sobre qüestions com per exemple el fet de pensar si nosaltres canviaríem la nostra forma de vestir per la forma de vestir "solkanesa", si ens relacionaríem amb solkanesos i solkaneses, si aniríem a l'església local o modificaríem els nostres hàbits alimentaris.


Hoy hemos creado un pueblo y me ha gustado mucho dirigirlo, aún que luego, cuando era al revés y era to la que tenia que ir a otro pueblo no me ha gustado tanto, pero bueno, mientras nos respetemos unos con otros viviremos bien.



Me he sentido muy a gustao cuando hemos sidio nosotras cuando decidíamos cómo debia ser el pueblo, cuando éremos el ayuntamiento y también me ha gustadoi la experiencia de imaginar que me iba a vivir a otro lugar, a otro país y creo que me adptaría pero no olvidando mis costumbres y esperando que me respetasen.


Estaria muy bien vivir en un pueblo y sacarlo adelante nosotras mismas, podríamos compartir pisos mientras no se contruyen de nuevos y se hace más grande el pueblo.
También me gustaría vivir en otro país, me costaría pero lo haría. Me gustaría hacer amigos de ahí para aprender su idioma y para no estar sola.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada