dilluns, 19 de març del 2012

Suport mutu

Aquesta setmana hem traslladat el Taller de Dones a dilluns, així doncs, avui hem fet la sessió setmanal on hem treballat el valor de la solidaritat entre dones i les implicacions que té el suport mutu entre nosaltres. A partir de les nostres experiències hem pogut veure que molt sovint de qui rebem ajut és d'altres dones que, potser per que han viscut el mateix que nosaltres o per que els és més fàcil posar-se en el nostre lloc, sovint estan més disposades a ajudar a altres dones, com nosaltres. A més, també hem reflexionat sobre com i per què nosaltres hem ajudat a altres dones, què ens ha portat a ser solidàries amb elles ja fos donant-los suport material o emocional.

Per tal de veure com ajudes que rebem i donem no són insignificants si no que serveixen per transformar la nostra realitat o la d'altres dones, hem fet un exercici de reflexió a partir de la nostra pròpia experiència: Cada una de nosaltres ha explicat situacions en les que ha rebut ajuda d'una altra dona, especialment de fora de l'àmbit familiar. Hem explicat quina era la nostra situació i de quina manera vam valorar aquesta ajuda tant fos material com de suport emocional, i posteriorment hem comentat situacions en les quals hem estat nosaltres les qui hem donat ajuda a una altra dona, la qual cosa ens ha ajudat a reflexionar sobre els motius pels quals hem ajudat a altres dones: per solidaritat i per que hem sentit molt propera la seva situació, ens hi hem identificat o sabem, per que l'hem viscut, quina era la situació de la dona a qui hem ajudat.

Apoyo: El apoyo entre mujeres se puede encontrar en muchos sitios: a mi me ha ayudado este curso por que gracias a mis compañeras y a su apoyo me he dado cuenta de que valgo mucho más de lo que pensava. También me ha apoyado mucho mi madre, que me da muchos consejos buenos.



Ayudas: Es importante tener en cuenta las pequeñas ayudas de las demás mujeres, no solo materiales, hay veces que con un simple abrazo o con que te escuchen ya sirve de mucho cuando estas mal. Igualmente, si alguien necesita mi ayuda también es importante saber darle apoyo e intentar ayudarla. Es muy importante ayudarnos entre las mujeres por que sabemos mejor qué cosas necesitamos por que podemos ver en otras situaciones que nosotras tmabién hemos vivido.

Juntas: Cuando pensamos en por qué ayudamos a otras mujeres, vemos que es por que nos es facil ponernos en su lugar ya que puede que estemos en una situación parecida a ellas y lo mismo ocurre cuando una mujer, una vecina o amiga, nos ayuda a nosotras, a veces con un pequeño gesto que transforma nuestra realidad. Es muy importante que nos ayudemos las unas a las otras por que juntas podemos hacer mejor nuestras vidas.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada